Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
04
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: PMI
Soort:

PMI gedaald van 58.3 naar 57.8

De NEVI Purchase Manager Index (PMI) is van 58.3 gedaald naar 57.8, maar dit wijst nog steeds op een sterke groei. De grondstofprijzen zijn hard gestegen, wat leidde tot de grootste stijging van de verkoopprijzen sinds juni 2011. Dit meldt NEVI in een persbericht.

Het aantal nieuwe orders is flink toegenomen en maakte de grootse groei door sinds december 2013. Om aan de grotere productievereisten te kunnen voldoen, moesten de productiebedrijven hun inkoopactiviteiten uitbreiden. Daarnaast nam ook de voorraad ingekochte materialen voor de zevende maand op rij toe. Dit is de langste periode van groei in bijna zes jaar.

Export toegenomen
De buitenlandse vraag naar in Nederland geproduceerde artikelen is in maart gestegen voor de negende maand op rij. Ondanks dat de stijging iets kleiner was dan in februari, bleef het ruim boven het onderzoeksgemiddelde. Volgens bedrijven komt de toename van het aantal export orders doordat de wereldwijde economie erop vooruit gaat.

Waarde PMI
Als de PMI een waarde heeft van onder de 50,0, dan geeft dit een daling van de industriële activiteiten aan. Heeft de PMI een waarde van boven de 50,0, dan is er sprake van een groeiende economie. Een waarde van 50,0 houdt in dat er geen veranderingen hebben plaats gevonden. Hoe groter de afwijking van 50,0, hoe groter de mate van verandering.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.