Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
03
03
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: PMI
Soort:

PMI het hoogst in 6 jaar

De NEVI Purchasing Managers' Index (PMI) van februari kwam uit op 58.3. Dit is het hoogst gemeten cijfer in bijna 6 jaar tijd. Ook het aantal nieuwe orders nam voor de twaalfde keer op rij toe. Hierdoor steeg ook voor de zesenveertigste achtereenvolgende maand de productie. Dit meldt NEVI in een persbericht.

Voor de twaalfde maand op rij groeide de hoeveelheid ingekochte materialen. Ook de voorraad gereed product nam toe. De huidige inkoopprijs én verkoopprijs hebben het hoogste punt sinds april 2011 bereikt. 

Inkoopprijzen
Voor de zesde opeenvolgende maand zijn de inkoopprijzen voor de productiebedrijven in Nederland gestegen. Deze kosteninflatie is het grootst sinds 2011. Een reden die een aantal bedrijven gaven voor die grotere kostendruk, zijn de hogere grondstofprijzen.

Verkoopprijzen
In februari werden voor de vijfde keer op rij de gemiddelde verkoopprijzen bij de Nederlandse productiebedrijven verhoogd. De verkoopprijsinflatie is het hoogst sinds juni 2011. Een reden voor deze hogere verkoopprijzen, zijn de hogere inkoopprijzen.

Score
Als de PMI een score van onder de 50,0 heeft, dan geeft dit een daling van de industriële activiteiten aan. Als de PMI boven de 50,0 scoort, dan is er sprake van een groeiende economie. Een score van 50,0 betekent dat er geen veranderingen hebben plaatsgevonden. Hoe groter de afwijking, hoe groter de mate van verandering is.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.