Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
10
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossiers: NEVI, PMI
Soort:

PMI: Inkoopprijzen dalen aanzienlijk

PMI: Inkoopprijzen dalen aanzienlijk

De gemiddelde inkoopkosten in de Nederlandse industrie daalden in september voor de eerste keer in zes maanden. Dat blijkt uit de NEVI PMI, die deze maand op 53.0 uitkwam. Ongeveer een kwart van de panelleden maakte melding van aanzienlijk lagere inkoopprijzen. Dit gold vooral voor metalen, energie, kunststoffen en olie gerelateerde producten.

De PMI is deze maand iets lager dan de voorgaande maanden. “Maar toch op een mooi niveau”, stelt prof dr Arjan van Weele in een toelichting. “De reden hiervoor is de sterke vraag uit het binnen- en buitenland. Als gevolg draaien bedrijven op volle toeren. Hetgeen zich vertaalt in een groeiende werkgelegenheid. Daarbij daalden voor het eerst in zes maanden de inkoopprijzen. Hierdoor kunnen de verkoopprijzen scherp blijven.”

PMI China geen effect
De Nederlandse industrie lijkt met deze cijfers geen last te hebben van de teleurstellende PMI van 47.0 van China. De zwakte in China wordt vooral veroorzaakt door de inzakkende buitenlandse vraag. De Chinese overheid wil dit nu aanpakken door de investeringen in de sector op te voeren.

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.