Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
02
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: PMI
Soort:

PMI januari komt uit op 56.6

PMI januari komt uit op 56.6

De NEVI Purchasing Manager’s Index (PMI) is in januari 2017 uitgekomen op een waarde van 56.5. Deze waarde wijst op een forse verbetering van de bedrijfsomstandigheden. Zo namen de bedrijven bijvoorbeeld meer personeel aan om hun productiecapaciteit te verbeteren. Toch was dit niet voldoende om een derde opeenvolgende toename van achterstanden te voorkomen, meldt NEVI in een persbericht.

De productie nam in januari ook toe, wat zorgde voor een stijging van de voorraad gereed product. Ook de inkoopactiviteiten werden voor de vijfde achtereenvolgende maand uitgebreid en mede daardoor steeg de voorraad ingekochte materialen. De hogere olie- en staalprijzen hebben voor de grootste toename van de inkoopprijzen in 69 maanden geleid. De verkoopprijzen zijn ook omhoog geschoten. Daarnaast werden voor de 43e  maand op rij de levertijden langer.

Orders
Het aantal nieuwe orders dat in januari bij de Nederlandse productiebedrijven geplaatst werd, steeg in lijn met de tendens voor de productieomvang. De stijging was wederom fors, maar toch kleiner dan in december. De belangrijkste reden voor het grotere aantal nieuwe orders is de verbetering van de klantvraag.

Personeelsbestanden
Voor de 23e opeenvolgende maand hebben productiebedrijven in Nederland hun personeelsbestanden uitgebreid. Deze uitbreiding was de grootste uitbreiding in de afgelopen 23 maanden. Een aantal bedrijven hebben extra personeel aangenomen vanwege de toegenomen klantvraag.

PMI
De NEVI PMI is een samengestelde index die is ontworpen om een beeld te krijgen van de economische activiteiten in de verschillende industrieën. Een score onder de 50.0 geeft een daling van de industriële activiteiten weer. Een score van boven de 50.0 duidt op een groeiende economie. Een score van 50.0 betekent dat er geen veranderingen hebben plaatsgevonden. Hoe groter de afwijking, hoe groter de verandering.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.