Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
04
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossiers: Inkoop, PMI
Soort:

PMI: Nederlandse industrie leeft op

PMI: Nederlandse industrie leeft op

De Nederlandse industrie kende in maart een lichte opleving. De NEVI Purchasing Managers Index is in maart uitgekomen op 53.6, ten opzichte van 51.7 in februari. Een waarde hoger dan 50 wijst op een groei in de economie.

De oorzaak van het positieve cijfer is gelegen in de dalende inkoopprijzen van olieproducten, grondstoffen en halffabrikaten, stelt Arjan van Weele, hoogleraar Inkoopmanagement aan de TU in Eindhoven. Deze vertalen zich in lagere verkoopprijzen en die stimuleren de marktvraag uit zowel het binnen- als het buitenland. De export steeg van 52.1 naar 54.4 en de binnenlandse vraag registreerde een waarde van 53.3 tegenover 50 een maand geleden.

De inkoopmanagersindex van dataverzamelaar Markit valt juist lager uit dan voorzien. De index steeg weliswaar marginaal naar 53.1, ten opzichte van 53 in februari, maar eind maart werd nog een stijging naar 53.7 voorzien.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.