Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
09
06
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Economie
Soort:

PMI nog altijd op hoog niveau

De NEVI DPA PMI® kwam in augustus uit op 58.7. De indrukwekkende prestatie van de Nederlandse productiesector zette zich hiermee voort. De index liet voor de veertiende achtereenvolgende maand een verbetering zien van de bedrijfsomstandigheden.

De sterke marktvraag leidde opnieuw tot een hoge productiegroei en een stijging van het aantal nieuwe orders. Samen met de stijging van de hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk veroorzaakten ze een uitbreiding van de productiecapaciteit in Nederland. Dit resulteerde in de grootste stijging van de werkgelegenheid in zes jaar.

Voor de vijftiende achtereenvolgende maand steeg het aantal nieuwe orders. zowel uit het binnenland als uit het buitenland. Ondanks de hogere productieniveaus en de solide groei van de werkgelegenheid spraken sommige bedrijven hun voorraden aan. Dit droeg bij aan de voortgaande sterke inkrimping van de voorraden gereed product. Desondanks steeg de hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk voor de negende achtereenvolgende maand.

De voorraden ingekochte goederen groeiden matig. Er werd een sterke uitbreiding van de inkoopactiviteit gemeld. deels om de langere levertijden en het gebrek aan grondstoffen bij de leveranciers op te vangen. De grote vraag naar grondstoffen droeg bij aan de voortgaande sterke stijging van de gemiddelde inkoopprijzen in augustus. Inspanningen om deze hogere kosten aan de klanten door te berekenen leidden tot een robuuste verkoopprijsinflatie.

Bron: NEVI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.