Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
06
15
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Koen Bugter
Dossiers: Inkoop, PMI
Soort:

NEVI PMI: 'Sterke groei ingekochte materialen'

De hoeveelheid ingekochte materialen was in mei opnieuw groter. Het liet de afgelopen maand de sterkste stijging zien sinds november 2014. De voorraad ingekochte materialen daalde voor de dertiende maand op rij. De levertijden waren opnieuw langer, deze maand was de verslechtering bovendien de grootste in vier jaar. Dat blijkt uit de NEVI PMI® index over de maand mei.  

De NEVI PMI® steeg van 54.0 in april naar 55.5 in mei, het hoogste cijfer sinds december 2013. Eén van redenen voor dit goede cijfer van de Inkoopmanagersindex was de bescheiden groei van de werkgelegenheid, die de sterkste toename liet zien sinds november 2013. 

Stijgende inkoopprijzen
De inkoopprijzen stegen aanzienlijk: de stijging was de grootste in zeventien maanden. De verkoopprijzen  werden voor de tweede maand op rij lager, zij het beperkt. De productie nam voor de vijfentwintigste maand op rij toe, deze maand bovendien in de grootste mate sinds november vorig jaar. De stijging van de nieuwe orders was de grootste sinds december 2013 en de buitenlandse orders namen toe in de grootste mate in vijf maanden. De hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk bleef hetzelfde, na een periode van zestien maanden waarin de achterstanden daalden.

 

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Reacties:

  • Anoniem | 04-07-2015 om 17:14

    Knap werk! Ook de stofjes zijn zo mooi. Heel binzojder, deze quilt! Is de tweede blok geappliceerd of in zijn geheel samengenaaid? Als ik het goed op de foto kan zien, is het het eerste. Ongelooflijk!Fijne avond en gezellige zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.