Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
01
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: PMI
Soort:

PMI van december weer gestegen

PMI van december weer gestegen

De NEVI Purchasing Managers’ Index (PMI) was in november al hoog, maar is nu nog meer gestegen. De NEVI PMI van december staat op 57.3. Dat is het hoogste cijfer sinds april 2011 en wijst op een aanzienlijke verbetering, meldt NEVI. Een waarde van boven de 50 houdt namelijk in dat er een toename van activiteiten is.

De Nederlandse productiebedrijven hebben in december hun productieomvang vergroot. De huidige periode van groei komt hiermee op vierenveertig maanden en was voor de derde maand op rij groter dan de maand ervoor en de grootste in drie jaar. Ook de inkoopkosten waarmee de Nederlandse producenten te maken hadden, stegen in december opnieuw. Deze inkoopprijsinflatie was de grootste sinds mei 2011. Daarnaast is de voorraad van ingekochte materialen bij de Nederlandse productiebedrijven in december voor de vierde maand op rij gestegen.

2017
Volgens Arjan van Weele sluit de Nederlandse industrie een sterk en succesvol jaar af. Hij voorspelt dat dit beeld nog wel enkele maanden zal aanhouden. Maar Van Weele verwacht dat de verkoopprijzen door de hoge PMI verder zullen stijgen. Dat kan uiteindelijk een drukkend effect hebben op de marktvraag. Ook denkt hij dat er krapte op de arbeidsmarkt zal ontstaan, omdat de vraag naar (technisch) personeel verder zal toenemen.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.