Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
10
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Politie stelt inkoopmedewerkers buiten dienst

Vier inkopers en de directeur Facility Management van de politie zijn dinsdagochtend buiten dienst gezet. De korpschef van de Nationale Politie Gerard Bouman heeft aangekondigd dat zij volgende week worden geschorst.

De korpschef komt tot dit ''ingrijpende besluit’’ omdat de integriteit van de politie naar eigen zeggen van het ''allergrootste belang" is. ''Mijn besluit is geen beschuldiging aan de betrokken collega’s. Maar het belang van de integriteit van de politie moet in deze kwestie nu gaan voor hun persoonlijk belang,'' aldus Bouman. Het gaat om inkopers van de politie die waren betrokken bij de aanbesteding van politievoertuigen. Vanaf volgende week zal er een groot intern onderzoek naar de inkoop binnen de hele Nederlandse politieorganisatie worden gehouden.

"Pijnlijk maar noodzakelijk,'' is de reactie Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie naar aanleiding van het besluit van de korpschef om de inkopers buiten dienst te stellen. De politie zag eerder al signalen dat de aanbesteding van voertuigen niet volgens de regels zijn verlopen. De Rijksrecherche doet daar nu onderzoek naar en er loopt een strafrechtelijk onderzoek. De Nationale Politie koopt per jaar gemiddeld voor ongeveer 1,4 miljard euro in.

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.