Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
21
10
14
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Politie stopt aanbesteding portofoons

Voorlopig wordt er door de politie geen nieuwe portofoons voor het communicatiesysteem C2000 gekocht. De korpsleiding gaat de inkoopprocedure tegen het licht houden en onderzoeken of bij de aanbesteding de randapparatuur is toegeschreven aan één merk. Hierbij worden ook externe deskundigen betrokken. Dit werd maandag door de nationale korpsleiding bekendgemaakt.

Sinds enige tijd is de inkoop van goederen bij de politie een kwestie van formaat geworden. Door eerdere corruptie bij de inkoop van operationele voertuigen rezen er op 14 oktober al vragen op of de aanbesteding voor portofoons wel volgens de regels is verlopen.

Voorkeur voor Motorola
Verkopers van de portofoons vertelden De Telegraaf dat de miljoenenorder bij voorbaat al was toegeschreven aan producent Motorola. De aanbestedingsprocedure van de veertigduizend portofoons moet worden onderzocht door externe deskundigen, meldt de politie volgens NRC. Daaruit moet blijken of de aanbesteding opzettelijk is vervalst.

Ook aanbesteding blaastests opnieuw
De aanbesteding van de blaastests bij de politie moet, volgens de korpsleiding, ook opnieuw. De eisen waaraan de apparatuur moet voldoen is namelijk niet goed genoeg geformuleerd. De tegenstrijdigheden kwamen aan het licht bij de beoordeling van de inschrijvingen. De onvolkomenheden in het eisenpakket zullen worden rechtgezet, waarna de procedure opnieuw kan beginnen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Reacties:

 • Anoniem | 21-10-2014 om 13:13

  En het gaat maar door….

 • Anoniem | 21-10-2014 om 15:18

  Er wordt continu gesproken over fraude door inkopers in de media.
  Maar feitelijk is het toeschrijven naar 1 leverancier en/of het niet goed genoeg formuleren van eisen meestal te wijten aan de betreffende materiedeskundige in de organisatie. Kan me er zomaar iets bij voorstellen dat in een machtsorganisatie als de politie, defensie, etc. menig materiedeskundige ‘geen zin heeft’ in het opstellen van een pakket van eisen. Bij fouten dan zwartepieten naar de inkoper. Lekker makkelijk toch!

 • Peter_Inkoopadviezen | 22-10-2014 om 12:43

  De horde ingehuurde geschoolde (Nevi-)inkopers hebben in de afgelopen jaren geen enkele verandering kunnen bewerkstelligen in de houding (“geen zin in”, haha) en dus negatieve invloed van de “materiedeskundigen”.
  Dat is de piet. En die gaat m.i. geheel terecht die kant op. Makkelijk zat!

 • Anoniem | 22-10-2014 om 13:45

  Welke inkoper/manager van de Politie heeft de moed voor het voetlicht te treden en aan te geven hoe het werkelijk zit?

 • Anoniem | 23-10-2014 om 11:14

  Wijzen naar ‘de inkoper’ of naar ‘de materiedeskundige(n)’ vind ik beide fout. Het gehele aanbestedingsteam is verantwoordelijk voor hetgeen in de markt wordt gezet. Ieder heeft daar zijn aandeel in.

  Echter ben ik wel van mening dat de inkoper uiteindelijk diegene is die de materiedeskundige(n) moet wijzen op simpele dingen als de beginselen van het aanbestedingsrecht. Uiteindelijk moet de inkoper een doelmatige aanbesteding binnen rechtmatige kaders in de markt zetten.

  Groet,

  Sander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.