Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
04
10
Redactie
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Redactie
Dossier: Index / overzicht / marktplaats / overig
Soort:

Politieacademie levert beste inkoopteamprestatie 2010

De Politieacademie is de winnaar van de Dutch Sourcing Award 2010 die vandaag is uitgereikt in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Deze award wordt jaarlijks overhandigd aan het team dat de meest indrukwekkende inkoopprestatie heeft neergezet. Het initiatief van de Foundation for the Forward Development of Procurement is in samenwerking met onder andere Berenschot en Heineken georganiseerd. De prestaties van UWV, Enexis, Alliander, Stedin/Joulz en Delta Netwerkbedrijf, en de Politieacademie zijn beloond in respectievelijke de categorieën Operational Excellence, Sustainability en Step Change. Daarnaast werd de prestatie van de Politieacademie bekroond met de hoofdprijs.

De Politieacademie heeft de Dutch Sourcing Award 2010 gewonnen vanwege de daadkracht en gestructureerde aanpak waarmee in korte tijd enorme resultaten zijn bereikt. De jury, onder voorzitterschap van hoogleraar inkoopmanagement Bart Vos, is unaniem onder de indruk van de passie waarmee dit project is uitgevoerd in nauwe samenwerking met de rest van de organisatie, inclusief het College van Bestuur. De Politieacademie heeft binnen een jaar tijd een professionele inkooporganisatie neergezet. Zij is daardoor op inkoopgebied een voorbeeld voor anderen en een koploper binnen de Nederlandse politieorganisatie. De Politieacademie ging naast de hoofdprijs ook met de prijs in de categorie Step Change naar huis.

In de categorie Operational Excellence is UWV in de prijzen gevallen vanwege het unieke en innovatieve karakter van het ingediende project. De UWV Marktplaats, een online platform voor vraag en aanbod van tijdelijk extern personeel, beoogt maximale flexibiliteit binnen de geldende aanbestedingskaders. Enexis, Alliander, Stedin/Joulz en Delta Netwerkbedrijf hebben de award in de categorie Sustainability veroverd vanwege het baanbrekende karakter van de gezamenlijk aanbesteding van distributietransformatoren. Dit heeft geleid tot significante energiebesparingen. De inkoopfunctie is in dit project de aanjager geweest om duurzaamheid op de agenda te zetten in de diverse netwerkbedrijven.

De Foundation for the Forward Development of Procurement, de initiatiefnemer en organisator van de Dutch Sourcing Awards, bekroont jaarlijks de topprestaties van Nederlandse inkoopteams. Naast de award voor het team dat de meest indrukwekkende inkoopprestatie heeft neergezet worden drie inkoopteams bekroond voor een uitzonderlijk project of initiatief op een van de drie deelgebieden van het inkoopvak. De Dutch Sourcing Awards beogen organisaties aan te zetten tot de uitwisseling van best practices en hiermee inkoop in Nederland naar een hoger plan te tillen. Om mee te dingen naar deze prestigieuze prijs, kunnen inkoopteams hun succesvolle project of initiatief aanmelden in een van de categorieën. Elke tweede donderdag van april worden vervolgens de winnaars bekendgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.