Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
11
11
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Rosa de Buisonjé
Dossier: Index / overzicht / marktplaats / overig
Soort:

PPS essentieel voor energieneutrale bouw

De Publiek-Private Samenwerking (PPS)-constructies zijn van belang voor de bouw van energieneutrale gebouwen. Dit stelt Agentschap NL, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I), op de website van PPS Netwerk Nederland. De overheid moet vanaf 2018 compleet energieneutraal bouwen.

De samenwerking tussen publieke en private partijen heeft voor energieneutrale bouwprojecten veel voordelen, stelt het agentschap. Zo worden de krachten gebundeld zodat de financiering sneller rond is. Waar individuele beleggers zulke projecten niet kunnen financieren, biedt de PPS-constructie uitkomst. Wordt er met een Design, Build, Finance & Maintain (DBFM )-contract gewerkt, dan zijn alle partijen lange tijd verantwoordelijk voor en betrokken bij het project. De verschillende partijen zullen dan meer gemotiveerd zijn om optimaal te investeren in de bouw.

Samenwerking essentieel
Centraal bij deze vorm van samenwerking staat dat kennis en ervaring gedeeld worden, zodat de slagingskans van het project toeneemt. Deze samenwerking is onder andere essentieel voor de ontwikkeling van innovatieve technieken. Door gebruik te maken van DBFM-contracten wordt er in elk stadium van de bouw geïnvesteerd.

Op 7 november organiseren PPS Netwerk Nederland, Agentschap NL, BNG en Strukton samen met de gemeente Rotterdam een praktijkseminar over de voordelen van samenwerking met Energy Service Companies (ESCo’s). Meer informatie over de seminar vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.