Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
12
14
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Premier Foods eist bijdrage leveranciers

De Britse Voedingsmiddelenproducent Premier Foods ligt onder vuur, vanwege de wijze waarop ze omgaan met leveranciers. Deze moesten namelijk een bedrag overmaken om leverancier te kunnen blijven van Premier Foods.

Het bedrijf meende met het programma ‘Investment for Growth’ strategische samenwerkingsverbanden aan te gaan met een kleinere groep leveranciers. Dit zou op middellange termijn groei realiseren voor zowel Premier Foods, als de leveranciers.

Opgevat als chantage
Zo werd het echter niet opgevat door de leveranciers, die het zagen als chantage. Ze vreesden de fabrikant kwijt te raken als ze niet betaalden. Premier Foods reduceerde in 1,5 jaar tijd het aantal toeleveranciers van 2.800 tot 1.230, zo schrijft Emvi.

Geen onderhandelingsstrategie
Dit soort acties maken meestal geen onderdeel uit van een onderhandelingsstrategie, maar worden opgestart als seperate actie vanuit de CFO of CEO. Dat is volgens Spend Matters ook hier het geval. Het gaat immers om bestaande leveranciers.

Verkeerd begrepen
CEO van Premier Foods, Gavin Darby, geeft aan dat het programma verkeerd is begrepen en geïnterpreteerd. Het bedrijf zal voortaan weer op een conventionele manier onderhandelen, op basis van prijs, waarde en volumes.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.