Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
19
01
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Prijs bij inkoop zorg te dominant bij beoordelingen

Inkopers van verzekeraars letten in hun beoordelingen te veel op de prijs. Doelmatigheid en kwaliteit spelen wel een rol. maar zouden volgens Vereniging Gehandicaptenzorg Nederlang (VGN) een veel dominantere rol moeten spelen in het beoordelen van offertes. Deze conclusie trekt het VGN samen met branchorganisatie ActiZ uit een onderzoek door Zorg Consult Nederland.


De verzekeraars hebben kealiteitsnormen voor verantwoorde zorg opgesteld. maar hier wordt in de praktijk volgens ActiZ weinig mee gedaan. VGN voegt daaraan toe dat er ook te weinig wordt gelet op ervaring en expertise. Deze is namelijk nodig om goede zorg en ondersteuning te bieden aan mensen met een handicap.

Actiz en VGN willen dan ook in gesprek met de zorgverzekeraard om meer uniformiteit in creëren en schakelen de Nederlandse Zorgautoriteit in. Via tweeëndertig zorgkantoren voeren de verzekeraars de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) uit. De kantoren zijn er om voor een uniforme toepassing te zorgen. Volgens VGN en Actiz is dit voorlopig nog niet het geval en zou er ook nog altijd geen eerlijke concurrentie plaats vinden. Dit alles gaat ten koste van de cliënten.

Bron: Elsevier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.