Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
18
08
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Grondstoffen
Soort:

Prijs melk en kaas fors gedaald

Prijs melk en kaas fors gedaald

Al maanden wordt er meer kaas geproduceerd dan er wordt verkocht, zegt een woordvoerder van kaasexporteur Gestam. De melkquota zijn nog maar net afgeschaft of de Nederlandse pakhuizen liggen al vol kaas. Het overschot aan melk drukt momenteel op de zuivelprijzen en er wordt vermoed dat producenten de kaas op de planken laten liggen in afwachting van hogere prijzen.

De prijs van kaas is net als de prijs van melk fors gedaald sinds de afschaffing van de melkquota. Een kilo Edammer kaas wordt op dit moment voor tussen de 2,10 euro en 2,30 euro verhandeld op de kaasveiling in Hamburg. Dat schrijft FD.nl. Volgens Beleidsadviseur Klaas Johan Osinga van Land- en Tuinbouworganisatie Nederland is dit ver beneden de 3 euro die een boer hiervoor in normale tijden ontvangt.

De laatste maanden lijkt de prijs zich wel te stabiliseren, laat de krant weten. Dit kan duiden op een toekomstige prijsstijging. Maar de Europese zuivelbranche toont zich niet optimistisch over een snel herstel van de prijzen. Begin deze maand werd melkpoeder nog geveild voor een prijs die 10,3% lager was dan in half juli.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.