Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
19
12
14
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossiers: Economie, Inkoop
Soort:

Prijs van melk bereikt de bodem in 2015

Voor de komende maanden wordt er wederom een daling in de melkprijs verwacht. De melkproductie is gestegen, terwijl de inkoop door China en Rusland fors is verminderd. De daling zorgt voor een krappere liquiditeitspositie voor melkveehouders. Dit schrijft Rabobank in een kwartaalrapportage over de zuivelmarkt.

De prijzen van basiszuivelproducten hebben naar verwachting hun bodem bereikt. Rabobank verwacht dat de voorschotmelkprijs in het komende kwartaal tussen de 25 en 30 euro per 100 kilo melk zal komen te liggen. China importeerde in oktober 50% minder dan vorig jaar en Rusland kocht, als gevolg van de boycot, 30% minder in in de drie maanden tot en met september. Het herstel van de melkmarkt wordt pas in de tweede helft van 2015 verwacht.

Superheffing voorkomen
De melkproductie is in 2014 sterk gestegen. Door stijging van de productie met 3% in de Verenigde Staten, met 5% in Europa en met 12% in Nieuw-Zeeland, moet er circa 10 miljard kilogram melk extra afgezet worden. Ierland, Nederland, België, Denemarken en Duitsland produceren boven hun melkquotum. Boeren willen het betalen van superheffing voorkomen en daarom wordt er op korte termijn een daling van de Europese melkproductie verwacht.

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.