Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
05
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Prijsvechter zorgt voor dieptepunt prijs zonne-energie

Prijsvechter zorgt voor dieptepunt prijs zonne-energie

De prijs van zonne-energie heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Zonne-energieleveranciers gaan in Dubai voor 0,0299 dollar per kilowattuur stroom leveren. Dit is 15 procent lager dan het vorige record in Mexico, schrijft Bloomberg. Deze prijs is tot stand gekomen tijdens een veiling van 800 megawatt van het Mohammed bin Rashid al-Maktoum-zonneproject.

Volgens Jenny Chase, head of solar analysis bij Bloomberg is dit bod een teken dat sommige leveranciers bereid zijn om veel op het spel te zetten om de goedkoopste zonne-energieleverancier te zijn. Niemand weet volgens haar hoe dit moet gaan werken.

Winstgevend
De CEO van Enel Green Power stelt in een interview met het adviesbureau dat projecten nog steeds winstgevend zijn, zelfs met de extreem lage prijzen voor elektriciteit. Zelf boden zij afgelopen maand 0,035 cent per kilowattuur in Mexico.

Kolencentrale
De 0,0299 cent voor het zonne-energieproject is een derde lager dan de prijs voor elektriciteit die per 2020 wordt gegenereerd door een nieuwe kolencentrale in Dubai. De prijs hiervoor staat op 0,04501 cent per kilowattuur met een contract voor 25 jaar.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.