Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
01
15
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossiers: Global, Grondstoffen, Inkoop
Soort:

Prijzen grondstoffen dalen wereldwijd

De prijzen van grondstoffen dalen wereldwijd, nadat de Wereldbank de verwachtingen voor de groei van de wereldeconomie naar beneden heeft bijgesteld. De olieprijs zakte dinsdag naar een nieuw meerjarig dieptepunt en sloot opnieuw rond het laagste niveau in bijna 6 jaar. Dat schrijft het Financieel Dagblad.

Een vat Brent-olie voor maart kostte dinsdag rond het slot van de handelsdag nog maar net $47. Amerikaanse West Texas Intermediate olie zakte naar een prijs van rond de $45 per vat. Dinsdag verklaarde een vertegenwoordiger van  de OPEC, dat het bij zijn besluit blijft om het productieplafond van 30 miljoen vaten per dag te handhaven. Ook dat zette druk op de prijs.

Koper, zilver en goud
De prijs voor koper daalde naar het laagste niveau in meer dan 5 jaar, in navolging van de dalende olieprijzen. Analisten stellen tegenover zakenkrant The Wall Street Journal dat de lage olieprijs ervoor zorgt dat de energiekosten voor mijnbouwbedrijven omlaag gaan, waardoor die worden aangespoord meer koper uit de grond te halen, zelfs nu de vraag naar koper daalt. Ook de prijzen voor goud en zilver staan onder druk. 

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.