Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
10
10
06
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Personalia
Soort:

Prins Willem Alexander: "duurzaamheid moet uit mensen zelf komen"

Duurzamer ondernemen moet uit bedrijven en mensen zelf komen. zoiets dwing je niet af via rapporten of verslagen. Dit was de strekking van kroonprins Willem Alexander in een artikel in het Financieel Dagblad. Het belangrijkste is volgens hem dat de consument er voor moet zorgen dat er zaken veranderen.

“De manager van een onderneming leeft niet geïsoleerd. In zijn vrije tijd is hij tenslotte ook consument. Uiteindelijk is het de klant die veranderingen teweeg kan brengen. Ik geloof daarin. Maar dat groeiende bewustzijn dat we het anders moeten doen is een geleidelijk proces. dat gaat in kleine stapjes. Maar soms zou ik willen dat de veranderingen die leiden tot een duurzamere wereld allemaal wat sneller zouden gaan”. aldus de kroonprins in het dagblad.

Willem Alexander vervolgt: :Wij volgen de rijksoverheid als het bijvoorbeeld gaat om duurzame energie. Net zoals bij het Rijk is tien procent van onze stroom groene stroom. En volgens de afspraak moeten wij in 2010 honderd procent duurzaam inkopen. Ik ben trots op het feit dat het bos van kroondomein Het Loo het eerste bos was in Nederland dat volledig FSC-gecertificeerd was. dus een certificaat kreeg voor duurzame bosbouw. Dat was in 1996.”

Bron: Financieel Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.