Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
07
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Inkoop
Soort:

Procurement outsourcing populairder

Inkoop wordt steeds meer buiten de deur gezet. De markt voor outsourcing van procurement nam in 2012 met 10 procent toe in omvang.
Het deze week verschenen jaarlijks rapport van consultancybedrijf Everest Group over procurement outsourcing berekent dat de marktwaarde hiervan is gestegen naar 1,72 miljard dollar. Dit bedrag is gebaseerd op de totale contractwaarde. De stijging van 10 procent in 2012 ten opzichte van 2011 werd vooral veroorzaakt door de toegenomen vraag van financiële dienstverleners en high-techbedrijven. Bedrijven in de voedingsmiddelen- en maakindustrie zijn echter nog altijd de grootste klanten van service providers. 

IBM en Accenture grootste spelers
Het ‘Procurement Outsourcing Annual Report’ wijst erop dat het management van indirecte spend het meest wordt geoutsourcet, maar dat meer en meer bedrijven ook hun directe spend willen uitbesteden. In het leverancierslandschap veranderde er ondertussen weinig: IBM en Accenture zijn nog altijd de grootste spelers, met een gezamenlijk marktaandeel van meer dan 50 procent.

Het grootste deel van de besparingen die bedrijven realiseren door procurement outsourcing, is volgens Everest afkomstig uit reductie van spend en meer compliance. Volgens Saurabh Gupta, vice president van het consultancybedrijf, gebeurt dit pas sinds kort op efficiënte wijze. Dit komt volgens hem door indirecte categorie-expertise en toegang tot nieuwe technologieën, waar service providers nu in beginnen te investeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.