Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
05
15
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossier: Inkoop
Soort:

Producentenvertrouwen hoog door ordeportefeuille

Ondernemers hebben deze maand meer vertrouwen gekregen in de Nederlandse industrie. Het vertrouwen steeg naar het hoogste niveau in vier jaar tijd. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

De index waarmee het producentenvertrouwen wordt gemeten, steeg in mei naar 4,1, van 3,3 in april. De verbetering van het vertrouwen komt volgens het CBS vooral doordat ondernemers veel positiever zijn geworden over hun orderportefeuille.

Zes kwartalen op rij
Het statistiekbureau gaf aan dat producenten een fractie positiever zijn geworden over de productie in de komende drie maanden. Volgens de onderzoekers zijn er meer ondernemers die verwachten dat hun productie de komende drie maanden zal toenemen dan producenten die denken dat de productie zal dalen. Ondernemers zijn nu al zes kwartalen op rij optimistisch gestemd.

Inkoop
Producenten waren minder positief over hun voorraden gereed product. Dat schrijft De Volkskrant. Het aantal ondernemers dat hun voorraad eindproduct als te klein beschouwt is groter dan het aantal dat de voorraden te groot vindt. De inkoop is afhankelijk van in hoeverre de verkoopverwachtingen gerealiseerd worden. Wanneer er in een periode minder verkocht wordt dan verwacht, neemt de voorraad gereed product toe. 

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.