Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
05
06
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Onderzoek
Soort:

Quintiq in top supply chain planning

Softwareleverancier Quintiq is opgenomen in het prestigieuze ‘magic quadrant’ van analistenbureau Gartner. Het bedrijf in ‘s Hertogenbosch behoort hiermee tot de top van specialisten in supply chain planning.

Het Amerikaanse analistenbureau Gartner heeft recent een magisch kwadrant opgesteld van leveranciers van softwarepakketten voor supply chain planning bij procesmatige productiebedrijven. De positie in dit kwadrant wordt bepaald op basis van een score voor visie en een score voor uitvoering. Het Nederlandse Quintiq staat hierin samen met concurrenten Infor en OM partners in het vak van de nichespelers. Opvallend is verder is dat Gartner geen enkele leverancier als marktleider beschouwd. al komt SAP dicht in de buurt.

Groeiende markt
De markt voor supply chain planning groeide volgens Gartner in 2005 wereldwijd uit tot een markt van ongeveer 741 miljoen dollar. In 2006 wordt een totale omvang van 784 miljoen dollar verwacht.

Quintiq tevreden
Softwareleverancier Quintiq. dat de laatste jaren hard is gegroeid. is erg tevreden met de erkenning door Gartner. Arjen Heeres. COO van Quintiq: ‘Wij beschouwen het opnemen van Quintiq in het Magic Quadrant door Gartner als een bevestiging van onze continue investering in innovatieve softwareoplossingen die het gebruik van bedrijfsmiddelen en de klantenservice in de metaalindustrie verbeteren.’ De software van Quintiq wordt onder andere gebruikt bij productiebedrijven als Alcoa en Ovako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.