Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
10
03
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Nancy van Bemmel
Dossiers: Global, Inkoop
Soort:

Quotum op Heineken bier vanwege extra vraag Azië

Heineken Nederland stelt een quotum in voor de levering van kleine bierflesjes aan Nederlandse supermarkten. In Nederlandse supermarkten is er ineens extra vraag naar Heineken-flesjes van 25 centiliter met een draaidop. Het bier wordt mogelijk massaal opgekocht voor export naar de Aziatische markt. Door de flesjes beter te verdelen onder klanten in de detailhandel wil de bierbrouwer voorkomen dat consumenten het product mislopen, dat schrijft Nu.nl.

“We onderzoeken op dit moment de oorzaak hiervan, maar het lijkt erop dat dit wordt veroorzaakt door een sterk toegenomen vraag van derden die dit product naar Azië exporteren”, stelt het bedrijf in een verklaring.

Nederlands bier smaakt anders
Volgens De Telegraaf kocht een Aziatische klant onlangs voor 45.000 euro aan bier bij een supermarkt in Deventer. De branchevereniging voor supermarkten CBL is volgens De Telegraaf ook op de hoogte van de gegroeide vraag vanuit een aantal Aziatische landen. “In die landen is de indruk ontstaan dat het Nederlandse bier toch anders smaakt dan het Heineken-bier in exportflesjes”, stelt de woordvoerster Miranda Boer van CBL tegen de krant. De exporteurs hebben het vooral gemunt op de kleine flesjes waar geen statiegeld op zit. De vraag naar blikjes of kratten met flessen van 30 centiliter is niet gegroeid.

Gespecialiseerde exporteurs
Heineken is bang dat de kwaliteit van het bier dat door derden naar Azie wordt geëxporteerd niet voldoet aan de hoge kwaliteitseisen. De fabrikant werkt samen met gespecialiseerde exporteurs en heeft zelf ook brouwerijen in Azië.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Gerelateerde berichten:

Reacties:

  • Anoniem | 12-03-2015 om 10:43

    typisch socialistische reactie. In plaats van op de vraag in te spelen, gewoon een quotum instellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.