Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
03
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Grondstoffen
Soort:

Rabobank: “prijzen pluimveesector blijven stabiel”

Rabobank: “prijzen pluimveesector blijven stabiel”

De vogelgriep zorgde afgelopen jaar voor 55 miljoen euro aan schade, maar desondanks zijn de vooruitzichten voor de pluimveesector in 2015 stabiel, dat meldt de Rabobank in haar kwartaalbericht. “De vogelgriep heeft echter nog steeds impact op de pluimveemarkt en dat leidt in Noordwest-Europa tot een beperkt aanbod. Deze krapte houdt naar verwachting aan in het tweede kwartaal van 2015”, aldus Jeroen van den Hurk, sectormanager pluimveehouderij bij de Rabobank.

Het kwartaalbericht beweert dat de lage varkensprijzen zullen aanhouden door het exportverbod naar Rusland. Daarnaast is de verwachting dat de voerprijzen en de prijs voor vleeskuikens op hetzelfde niveau blijven.

Voerprijzen blijven stabiel
De graanprijzen zullen in het vierde kwartaal van 2015 stabiel blijven tot licht stijgen. De prijs van sojameel zal echter verder dalen. “De sojamarkt is negatief beïnvloed en naar verwachting zet de neerwaartse druk op prijzen ook gedurende het jaar door, ondanks de gunstige vraag wereldwijd”, licht Van den Hurk toe.

Prijs kuikens afhankelijk van broedeieren
In het tweede en derde kwartaal blijft de prijs voor vleeskuikens naar verwachting op hetzelfde niveau als in het vierde kwartaal van 2014. “Het prijsniveau van eendagskuikens zal in belangrijke mate afhangen van de markt voor broedeieren in Europa. Broedeiprijzen lieten recentelijk een daling zien, als gevolg van exportmoeilijkheden. Maar als er geen nieuwe uitbraken van vogelgriep ontstaan, mag verwacht worden dat de prijzen de komende maanden relatief hoog blijven”, zo stelt Van den Hurk.

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.