Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
01
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Samira Huibregtse
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Ralph Lauren koopt houtpulp duurzaam in

Ralph Lauren koopt houtpulp duurzaam in

Het kledingmerk Ralph Lauren heeft bekend gemaakt dat ze de inkoop van houtpulp voor de productie van textiel traceerbaar gaan maken. Het kledingmerk wil daarnaast zijn productieketen van houtpulp duurzamer gaan inrichten, meldt Duurzaambedrijfleven.nl

Ralph Lauren heeft, in samenwerking met de organisatie Rainforest Action Network (RAN) een beleid ontwikkeld waarmee houtpulp traceerbaar kan worden ingekocht. Houd je er als leverancier niet aan, dan wordt je uit de productieketen verbannen.

Raamwerk
De stap past, volgens Ralph Lauren, bij het raamwerk dat het bedrijf eerder ontwikkelde voor het traceren, beoordelen en ontwikkelen van de inkooprichtlijnen voor grondstoffen voor zijn productie. Het plan is om dat raamwerk vanaf dit jaar te gaan gebruiken voor de inkoop van stoffen die zijn gemaakt op basis van hout, zoals viscose en kunstzijde.

Alagoz
Volgens Halide Alagoz, senior vice president of global manufactering and sourcing bij Ralph Lauren, demonstreert dit initiatief de inzet van Ralph Lauren voor het milieu door een verantwoorde en traceerbare inkoop. Alagoz gelooft dat een duurzaam inkoopbeleid een positieve impact op ecosystemen en gemeenschappen heeft.

Houtpulp
Houtpulp kan worden gebruikt voor de productie van stoffen, zoals viscose en kunstzijde. Op dit moment heeft de inkoop van houtpulp een negatieve invloed op regenwouden en gemeenschappen. En die invloed neemt alleen maar toe. Leveranciers van houtpulp zouden namelijk zorgen voor het uitputten van regenwouden, landroof plegen en mensenrechten schenden.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Reacties:

  • willem van schaik | 17-01-2017 om 17:15

    Ralph Lauren doet nu wel heel gewichtig, maar als ze FSC of PEFC voorschrijven, dan komt de pulp sowieso uit verantwoord beheerde bossen. Klaarblijkelijk is dit niet “hip” genoeg of zie ik het nu helemaal verkeerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.