Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
03
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Economie
Soort:

Record uitbreiding personeelsbestand

De NEVI DPA PMI® noteerde in februari 58.0. gestegen van 56.3 in januari. Dit is het hoogste cijfer sinds augustus 2006 en betekent de twintigste achtereenvolgende maand van groei binnen de Nederlandse productiesector. De productie en de nieuwe orders groeiden. ende uitbreiding van de werkgelegenheid was zelfs het grootst sinds het begin van het onderzoek. Toch nam het gebrek aan productiecapaciteit toe. met als gevolg een toename van het onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk. Bovendien was de gemiddelde verkoopprijsinflatie het sterkst in de geschiedenis van het onderzoek.


De productie breidde uit in de sterkste mate in zes maanden. De vraag uit zowel binnen- als buitenland was groot. De werkgelegenheid binnen de Nederlandse productiesector liet in februari de sterkste uitbreiding zien in de geschiedenis van het onderzoek. Desondanks bleef de hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk flink stijgen. voor de vijftiende achtereenvolgende maand.

De inkoopactiviteit van de Nederlandse producenten steeg sterk. maar de voorraad ingekocht materiaal bleef grotendeels ongewijzigd. De voorraad gereed product bleef slinken. zij het in iets mindere mate dan in januari. In februari noteerden de respondenten opnieuw een verlenging van de gemiddelde levertijden.

De verkoopprijzen stegen in de sterkste mate sinds het begin van het onderzoek. Ondertussen nam de inkoopprijsinflatie iets af vergeleken met de voorafgaande maand. hoewel deze niettemin sterk bleef.

Bron: NEVI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.