Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
03
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Regelgeving bij geschillen moet vereenvoudigen

De regelgeving bij een groot aantal gerechtelijke procedures bij aanbestedindsgeschillen moet worden vereenvoudigd. Dit is een voorstel van de Zweedse rapporteur Catarina Segersten Larsson. naar aanleiding van een voorstel van de Europese Commissie in mei 2006. Het rapport van Larsson is door het Comit? van de Regio''s aangenomen.


De Zweedse geeft in haar rapport weer dat er eenvoudigere regels opgesteld kunnen worden om mininterpertatie te voorkomen. De regels van de Commissie om de effectiviteit van de beroepsprocedures te verbeteren maakt het er enkel ingewikkelder op. Ook kunnen er sneller fouten worden gemaakt. Ze verwacht dit vooral bij lokale en regionale autoriteiten. die geen beschikking hebben over aanbestedingsspecialisten.

Het rapport sluit zich aan op het voorstel van de Commissie om een verplichte stilstand periode van tien dagen aan te nemen. Het ongeldig verklaren van contracten moet volgens de Zweedse echter door de lidstaten zelf worden besloten. Ook het voorstel om de onwettige onderhandse gunningen te voorkomen kan er niet in bij het rapport. Het Comit? van de Regio''s heeft de Commissie dan ook gevraagt om meer begrijpelijke details aan te geven in dit onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.