Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
24
11
03
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: E-procurement
Soort:

Rekenkamer 'waakhond' bij inkoop

De Eindhovense Rekenkamercommissie wordt de waakhond voor het gemeentelijke inkoopbeleid. Zij gaat de komende jaren de uitvoering van het hoognodige besparings- en verbeterplan rond het inkoopbeleid nauwlettend in de gaten houden.

Hierop kan tot 2007 minimaal vijftien en maximaal achttien miljoen euro worden bespaard. Het college van B en W komt uiterlijk in april met het verbeter- en besparingsplan naar de raad. Dit althans stelt het college van B en W aan de gemeenteraad voor. De commissie bestuurlijke zaken buigt zich vanavond over de onderzoeksresultaten van de Rekenkamercommissie naar het gemeentelijk inkoopbeleid. haar aanbevelingen en het collegevoorstel. Op 8 december neemt de raad hierover een besluit.
De Rekenkamercommissie presenteerde vorige week maandag haar onderzoek. De conclusies logen er niet om. Jaarlijks verspilt de gemeente een krappe zestien miljoen euro omdat er geen fatsoenlijk inkoopbeleid is. Er is sprake van een enorme versnippering en er wordt met veel te veel verschillende leveranciers zaken gedaan.

Bron: Eindhovens dagblad (klik voor originele artikel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.