Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver

Reageer op: Zaken doen met Azië en dollars

Home Forums Forum Zaken doen met Azië en dollars Reageer op: Zaken doen met Azië en dollars

Reageer op: Zaken doen met Azië en dollars

16-02-2015, 09:06
Het blijft altijd een risico om te werken met valuta's. Ik doe sinds enige jaren ook zaken in RMB. Dat blijft altijd een kwestie met de leveranciers daar hun ook de dollars indekken (vaak vaste volumes tegen scherpe prijzen). Bij mijn laatste reis in januari scheelde de USD tegen de RMB ongeveer 5 tot 6%. Let wel op dat je eerst je prijs helemaal uit onderhandeld in USD en vervolgens deze tegen de dagkoers omzet in RMB. Mocht het (semi) staatsbedrijven zijn kan je nog enkele procenten terughalen... Zorg wel dat het de moeite waard is. Je zal de RMB dan moeten indekken (en niet op de spot gaan, daar hij nogal wisselvallig is naar de EUR). Succes!
peterp
Posts: 1
#24914

peterp
Bijdrager

Het blijft altijd een risico om te werken met valuta’s. Ik doe sinds enige jaren ook zaken in RMB. Dat blijft altijd een kwestie met de leveranciers daar hun ook de dollars indekken (vaak vaste volumes tegen scherpe prijzen). Bij mijn laatste reis in januari scheelde de USD tegen de RMB ongeveer 5 tot 6%. Let wel op dat je eerst je prijs helemaal uit onderhandeld in USD en vervolgens deze tegen de dagkoers omzet in RMB. Mocht het (semi) staatsbedrijven zijn kan je nog enkele procenten terughalen…

Zorg wel dat het de moeite waard is. Je zal de RMB dan moeten indekken (en niet op de spot gaan, daar hij nogal wisselvallig is naar de EUR).

Succes!