Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
04
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Anniek Finkers
Dossier: Economie
Soort:

Reshoring is geen trend

Reshoring is geen trend, zo stelde Michael Heilala van dienstverlener Accenture onlangs tijdens een conferentie. “Reshoring is in enkele jaren geëvolueerd van iets waar bedrijven enkel over praatten naar iets wat ze doen.”
Volgens Heilala is er een aantal hoofdredenen waardoor reshoring belangrijker is geworden voor bedrijven. Zo staan er in de derde wereld nieuwe consumenten op waardoor de totale vraag naar producten van bedrijven stijgt. “De groeiende consumentengroep  in ontwikkelingslanden zal een enorme impact hebben op de productie”, zo zegt Heilala.

Loonstijgingen in China
Naar verwachting stijgen de lonen in China de komende drie tot vijf jaar tot zes euro per uur, voor Chinese begrippen is dit behoorlijk hoog. De stijgende lonen in China maken het voor buitenlandse bedrijven aantrekkelijker om te kijken naar hun eigen binnenlandse arbeidsmarkt. Als de lonen in China zo fors stijgen, dan is het loonverschil met arbeiders op de binnenlandse arbeidsmarkt namelijk een stuk minder groot. Het is voor bedrijven dan voordeliger om de productie dichterbij te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.