Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
12
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossier: Inkoop
Soort:

Ricoh en Onderwijs Inkoop Groep sluiten deal

Ricoh en Onderwijs Inkoop Groep (OIG) hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor afdrukapparatuur, interactieve displays en projectoren.

Onderwijs Inkoop Groep is een inkooporganisatie die de belangen behartigt van primaire onderwijsinstellingen in Nederland. Met de overeenkomst is Ricoh voorkeursleverancier voor de 1.400 primaire onderwijsinstellingen die lid zijn van OIG. 

Groeien
Het doel van OIG is dat zowel grote als kleine onderwijsinstellingen zich verder professionaliseren, zonder zelf tijd te hoeven investeren in inkoopprocessen. De organisatie ziet dat schooldirecties te maken hebben met krappe budgetten. Volgens de inkoper kan er tussen de 10 en 15 procent bespaard worden op inkoop, maar kijken schoolbesturen als ze moeten bezuinigen vaak het eerst naar personeelskosten. Het komende jaar wil Onderwijs Inkoop Groep groeien naar een ledenbestand van 2.500 leden. In totaal zijn er in Nederland ongeveer 7000 basisscholen.

 

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.