Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
04
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Rijk besteedde 2.6 miljard aan externe diensten en advies

Het Rijk heeft in 2006 ruim 2.6 miljard euro uitgegeven aan extern advies en personeel. Dat blijkt uit een vertrouwelijk rapport dat in het bezit is van het Algemeen Dagblad.


De Tweede Kamer reageerde geschrokken op het rapport. dat door het Regiebureau Rijksoverheidinkoop werd opgesteld. Er staat onder meer dat het Rijk in 2006 800 miljoen euro uitgaf aan ict-diensten –en advies. 400 miljoen ging naar beleidsondersteunend onderzoek en beleidsadvies en 650 miljoen ging naar uitzendkrachten.

Nooit eerder was er een helder beeld van de kosten van externe adviseurs en personeel. Elk ministerie heeft een eigen begrotingsmethodiek.

In het Algemeen Dagblad noemt hoogleraar bestuurskunde Jouke de Vries 2.6 miljard ´een behoorlijk bedrag´. De Vries is bezorgd over de groeiende invloed van adviesbureau´s. maar denkt tegelijkertijd dat ze nodig zijn om ingewikkelde klussen uit te voeren.

Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken kondigde vorige week al aan dat de Rijksoverheid zich minder vaak naar externe adviesbureau´s zal wenden. Directeur-generaal Rob Kuipers van Binnenlandse zaken gaf te kennen dat het kabinet binnenkort met voorstellen aan de Kamer komt om de uitgaven aan externen te beheersen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.