Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
05
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Rijk faalde bij aanbesteding automatisering

Het Rijk heeft fouten gemaakt in de aanbestedingsprocedure van een nieuw automatiseringsproject. Dat concludeerde de Algemene Rekenkamer vanmorgen in het kader van Verantwoordingsdag. in Den Haag ook wel ‘woensdag gehaktdag’ genoemd.


Het was de bedoeling dat de automatisering van personeelsregistratie en salarisadministratie vanaf vorig jaar werden uitgevoerd door ??n organisatie. Dat zou 1000 arbeidsplaatsen besparen. Tekortkomingen in de besluitvorming. sturing en beheersing aan de kant van het Rijk hebben er volgens de Rekenkamer in geresulteerd dat het project mislukte. Bovendien vond de Rekenkamer dat er te optimistische informatie naar de Tweede Kamer was uitgegaan.

Woensdag gehaktdag levert zo toch nog vuurwerk op. Oud-PvdA-Kamerlid en bedenker van Verantwoordingsdag Jan van Zijl betreurde gisteren in het Algemeen Dagblad nog dat Verantwoordingsdag tot een saaie vertoning zou zijn verworden. Volgens hem zouden dorre cijfertjes en een gebrek aan informatie een echte evaluatie van het beleid in de weg staan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.