Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
11
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Rijk laks met sociaal aanbesteden

De Rijksoverheid slaagt er niet in om bij grotere aanbestedingen ook burgers met afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven, terwijl dat wel een vereiste is. Bij nog niet de helft van grote aanbestedingen wordt gevraagd om moeilijk plaatsbare mensen in te zetten. Dat blijkt uit een eerste evaluatie die minister Stef Blok (Rijksdienst) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, meldt dagblad Trouw.

Sinds 3 jaar is het Rijk verplicht om bij aanbestedingen boven de 250.000 euro, voor projecten die ten minste een halfjaar duren, in het contract op te nemen dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk moeten krijgen. Deze verplichting wordt nu niet nagekomen. Volgens de ministeries zijn opdrachten vaak te specialistisch om uitkeringsgerechtigden aan het werk te krijgen.

Social Return
Bij aanbestedingen van overheidsopdrachten zou men het begrip ‘Social Return’ moeten tegenkomen, waarbij een percentage mensen, met een afstand tot de arbeidsmarkt, voor de opdracht in dienst genomen moeten worden door ondernemers die de opdracht gegund krijgen. 

 

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.