Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
10
04
19
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Logistiek
Soort:

Robots nemen distributiecentra over

Robots nemen distributiecentra over

Hoewel distributiecentra nu nog amper gebruik maken van robots, zal daar in de komende paar jaar snel verandering in komen. Verwacht wordt dat in 2025 4 miljoen commerciële robots actief zullen zijn in ruim 50.000 magazijnen. Zo stelt een rapport van onderzoeksbureau ABI Research.

Volgens het rapport zijn meerdere factoren verantwoordelijk voor de verwachte groei. Ten eerste wordt personeel steeds schaarser en duurder. Ten tweede wordt levering op dezelfde dag steeds meer de norm, waardoor de e-fulfilment efficiënter en geautomatiseerd moet worden. Daarnaast worden robots steeds goedkoper.

Alternatief
Nick Finill, senior analist bij ABI Research stelt dat robots een goed alternatief zijn voor mechanische oplossingen. Volgens hem wordt het voor magazijnen met robots makkelijker en efficiënter om op te schalen of af te schalen. Ook kunnen robots de “inherente uitdagingen in verband met arbeid en personeel beperken.”

Vacatures
Logistiek.nl meldt dat ook in Nederland deze ontwikkelingen zichtbaar zijn. In de logistieke sector zijn het aantal vacatures in vijf jaar bijna verdubbeld en de UWV verwacht ook dit jaar een groei te noteren. Die groei zal volgens de organisatie wel iets afvlakken ten opzichte van 2018.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.