Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
03
04
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Anniek Finkers
Dossier: Supply Chain
Soort:

Rol weggelegd voor CEO bij voorkomen 'paardenvlees-gate'

De afgelopen tijd kwamen er verschillende paardenvlees-schandalen aan het licht. Dit bracht de Europese food-bedrijven ernstig in verlegenheid. Meer aandacht van de CEO voor de supply chain kan in de toekomst ellende voorkomen.

De berichtgeving rondom het paardenvlees-schandaal wekte het vermoeden dat de oorzaak lag bij het grote aantal leveranciers. Hierdoor zouden bedrijven (te) weinig zicht hebben op wat er allemaal gebeurt in hun supply chain. Hoewel het zeker zo kan zijn dat een complexe keten kan leiden tot schandalen, draait het bij de kwaliteitscontrole in de toeleveringsketen toch om meer dan alleen aantallen. Niet alleen inkoopmanagers, maar ook hun CEO’s van inkopende bedrijven hebben een rol te spelen in het juist aansturen van de keten. Dit stellen consultants van Wipro Consulting Services in het vakblad IndustryWeek.

Breder denken
Als het gaat om de controle van de supply chain moeten CEO’s zich verschillende dingen afvragen. Wanneer een CEO bijvoorbeeld denkt dat de toeleveringsketen kwalitatief goed is wanneer de juiste materialen op het juiste moment op de juiste plek arriveren, dan denkt hij niet breed genoeg. Supply chain management moet zich ook richten op onder andere de kwaliteit van de ingekocht materialen en de informatie die uitgewisseld wordt tussen leveranciers en klanten.

Financieel succes
Een CEO is niet direct verantwoordelijk voor de interne werking van de supply chain, maar de supply chain draagt wel bij aan het veilig en tijdig leveren van goederen aan klanten. Dit is van cruciaal belang voor financieel succes. Daarom is het voor CEO’s van groot belang om ervoor te zorgen dat de supply chain kwalitatief goed is. Als zij meer aandacht aan de supply chain besteden, kunnen ze voorkomen dat zich in de toekomst vaker schandalen voordoen, aldus de consultants van Wipro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.