Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
06
14
Kristel Hurenkamp
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Kristel Hurenkamp
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Rotterdam start E-veiling aanbesteding verlichtingsarmaturen

Leveranciers van verlichtingsarmaturen kunnen via een E-veiling van de gemeente Rotterdam kans maken op de gunning van een groot contract.

Niet eerder werd er in Nederland een digitale veiling uitgeschreven voor de aanbesteding van verlichtingsarmaturen. De komende jaren gaat het Rotterdamse stadsbestuur 30-duizend verlichtingsarmaturen vervangen voor LED-verlichting in de openbare ruimte. In totaal doen zes leveranciers mee aan de veiling.

EMVI
Aanbieders moeten via de veiling hun prijzen laten zakken. De partij met de beste EMVI score wint de aanbesteding. Naast prijs wordt ook gelet op zaken als vormgeving, robuustheid, duurzaamheid en hergebruik. Helemaal nieuw is de E-veiling niet, in 2012 werd al een E-veiling gehouden voor de levering van lichtmasten. Voor de armaturen is deze innovatie manier van aanbesteden wel nieuw.

Kristel Hurenkamp
Door Kristel Hurenkamp
Kristel Hurenkamp

Reacties:

  • Anoniem | 07-07-2014 om 09:36

    Voor wie zich vanaf zeg 15 jaar terug had ingeleefd op – de ontwikkeling van – e-veilingen (E-Auctions) had de aanbesteding van armaturen nu door middel hiervan niet innovatief geweest…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.