Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
19
12
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Column
Soort:

Ruime meerderheid inkopers integer

Terwijl bijna alle inkopers het belang van integriteit inzien. zou 25 procent geen problemen hebben met leveringen gemaakt met dwangarbeid. Dat blijkt uit een onderzoek van Scenter Institute in opdracht van Alfa Delta Compendium onder 195 inkopers.


De inkopers kregen vragen voorgelegd over integriteitkwesties als het aannemen van giften. discriminatie en het onder druk zetten van de leverancier. Meer dan de helft van de ondervraagden zei een doosje wijn of een kerstpakket te accepteren van een leverancier. Ongeveer 40 procent ziet geen reden om een golfclinic of een dagje zeilen af te slaan. Een weekendje weg is voor 95 procent teveel van het goede.


Van de ondervraagden geeft 6 procent toe te discrimineren op huidskleur. overgewicht en piercings bij de selectie van tijdelijk personeel. De integriteit blijkt flexibeler wanneer de ondervraagden hun baas erop zouden betrappen: 38 procent zou discriminatie toelaten.


Ten aanzien van de relatie met de leverancier zegt 7 procent een per ongeluk verstuurde bruto prijslijst te gebruiken om de leverancier direct mee onder druk te zetten. De prijslijst wordt door 13 procent aangewend worden om een alternatieve leverancier te zoeken en hiermee de leverancier onder druk te zetten. 55 procent zou voordeel uit de vergissing van de leverancier proberen te halen middels een persoonlijk ontmoeting. Van alle respondenten gaf een kwart toe genoegen te nemen met een verklaring van een agent dat er geen dwangarbeid plaatsvindt bij hun levering uit China. terwijl ze weten dat het wel zo is. Tenslotte zou 17% etenswaren met resten schoonmaakmiddel. hoewel onschadelijk. gewoon leveren aan hun eindklant.


Een groot deel van de respondenten (95%) vindt het belangrijk om een cultuur te creëren waarin mensen elkaar aanspreken op niet-integer handelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.