Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
05
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Grondstoffen
Soort:

Rusland en Saoedi-Arabië verlengen productiebeperking olie

Rusland en Saoedi-Arabië zijn bereid om de beperking op productie van olie te verlengen tot volgend jaar. De landen hopen zo iets te kunnen doen tegen de prijsdaling van olie. Eind deze maand is er weer een afspraak met alle OPEC-landen en wordt er vergaderd over de beperking op olieproductie. Dit meldt het Financieel Dagblad.

In januari dacht Saoedi-Arabië nog dat het niet nodig was om de afspraken over de olieproductie te verlengen, maar door de flinke prijsdaling van vorige week is het land van gedachten veranderd. Vorige week daalde de prijs van olie met 11 procent. Voor Rusland en Saoedi-Arabië was dat een reden om hun productiebeperkingen te verlengen. Die uitspraak had effect. De olieprijs is afgelopen maandag licht gestegen, tot ruim 46 dollar per vat. Dat is nog steeds minder dan de 52 dollar per vat van vorige maand. 25 mei zullen alle OPEC-landen en Rusland in Wenen opnieuw vergaderen over de prijs- en productieafspraken.

Olie-afspraken
De olieprijs is al een tijd lang aan het dalen. Daarom hebben de olieproducerende landen afgelopen november met Rusland afgesproken om de oliekraan deels dicht te draaien. Zo hopen ze een steviger fundament onder de prijzen te leggen. Deze afspraak leek te werken. In januari kwam de olieprijs uit op 55 dollar. Dat was het hoogste niveau sinds juli 2015.

Verenigde Staten
De OPEC-landen hebben één probleem en dat is dat de Verenigde Staten geen lid zijn van het kartel en zich dus niets van de maatregelen aantrekken. Sterker nog, doordat de prijzen in januari waren gestegen, is Amerika meer gaan produceren.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.