Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
03
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

RVZ: zorginkoop moet selectiever

Verzekeraars moeten zorg selectief inkopen. Dat levert betere kwaliteit van zorg op en drukt de kosten. Dat stelt de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) in een advies over Zorginkoop.
Volgens de RVZ zouden Zorgverzekeraars vooraf met patiëntenorganisaties moeten nagaan welke afspraken over aan te kopen zorg moeten worden gemaakt. Kwalitatief slechte zorg zou niet meer gecontracteerd moeten worden.

De RVZ denkt dat selectieve zorginkoop de kwaliteit van de zorg verhoogt en bijdraagt aan de terugdringing van de sterke groei van de zorguitgaven.

Als het advies wordt overgenomen dan komt er een einde aan de vrije artsenkeuze. Wel blijven er keuzemogelijkheden voor zorg bestaan.

De RVZ dringt er in haar advies op aan dat verzekeraars hun inkoopbeleid professionaliseren en investeren in hun expertise. Zij moeten samenwerken met patiënten en scherpe afspraken maken met zorginstellingen. Volgens de RVZ ontstaat daardoor een oriëntatie op de klant. de kwaliteit en de ketenzorg en wordt de rol van patiëntenorganisaties versterkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.