Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
12
07
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Column
Soort:

Salaris inkopers in de lift

Het salaris van inkopers is er in 2006 gemiddeld met 4.5 procent op vooruit gegaan. Dat blijkt uit de Carriere en Salarismonitor Inkoop 2007. Deze is een initiatief van InQuest en is uitgevoerd in samenwerking met NEVI en Berenschot.


Het salarisonderzoek is het grootste dat ooit onder inkoopprofessionals is gehouden. In totaal werkten 2.171 respondenten mee. Met name de senior Supply Chain Manager posities lieten een sterke stijging zien. Managers van een regio unit gingen er gemiddeld met 8.1 procent op vooruit. terwijl managers van een business unit gemiddeld 13.5 procent meer ontvingen.

Veel meer dan in voorgaande jaren konden inkopers een persoonlijke bonus tegemoet zien (42.8%) en een winstuitkering (26.5%). De bonus is echter sterk afhankelijk van de hoogte van de functie. 80.3 procent van de inkopers op directieniveau ontving een prestatieafhankelijke bonus tegen 27.2 procent op stafniveau.

Op de website www.salarisinkoop.nl kunnen inkopers hun salaris afzetten tegen de gemiddelde salarissen die zijn voortgekomen uit het onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.