Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
06
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Samenwerken voor duurzaam zeetransport

Vijf bedrijven gaan samenwerken om de CO2-uitstoot van hun zeetransport te verlagen. De aanpak moet duurzame initiatieven in de transportsector een zet geven. Bierbrouwer AB InBev en de chemieconcerns AkzoNobel, Huntsman en DSM en zuivelbedrijf FrieslandCampina zijn een samenwerking aangegaan, waarin ze best practices delen. Ook willen de partijen de dialoog over duurzaamheid tussen verschepende partijen en rederijen bevorderen.

Delen van informatie, het leren van anderen en de gezamenlijke inspanningen zijn volgens de partijen belangrijk voor het verduurzamen van de logistieke keten. Zeetransport is namelijk wereldwijd goed voor 1 miljard ton CO2 per jaar. De bedrijven wijzen erop dat er veel rederijen en scheepbouwers werken aan technologie en procesinnovaties die de sector kunnen verduurzamen. “De volgende stap is om een hefboom te bieden voor deze best practices”, aldus de bedrijven. Dat schrijft Duurzaambedrijfsleven.nl.

Walter Vermeer, Category Procurement Manager Logisitcs bij FrieslandCampina: “Wij doen dit, omdat we juist de opschaling en toepassing van bewezen processen en technologieën willen versnellen. Hierdoor willen we een grotere en bredere impact maken.” Het partnerschap krijgt de naam Biceps, wat staat voor Boosting Initiatives for Collaborative Emission-reduction with the Power of Shippers.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.