Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
11
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Bas Heerink
Dossier: Inkoop
Soort:

Samenwerking HR en inkoop noodzakelijk

HR is te weinig betrokken bij de externe inhuur van personeel. Veel zzp’ers zitten niet op de juiste plek doordat inkoopmedewerkers zich alleen richten op uurtarief en hard skills.

De samenwerking tussen HR en inkoop moet beter. Uit onderzoek van FastFlex, sourcing partner en managed service provider op het gebied van resource management, blijkt dat HR te weinig betrokken is bij het inhuren van extern personeel. Dit wordt nu vaak verzorgd door inkoopmedewerkers, maar zij richten zich met name op uurtarief en hard skills. Hierdoor zit niet elke zzp’er op zijn plek, wat voor verminderde werkprestaties zorgt. Van de 617 ondervraagde zzp’ers denkt 26 procent dat problemen rond het inhuurproces worden veroorzaakt doordat HR te weinig betrokken is bij de externe inhuur.

Juiste zzp’er op juiste klus
Een zzp’er die een voor hem ongewenste klus uitvoert, levert niet altijd het gewenste eindresultaat op. Dit is volgens Jeroen Groothoff, Sales Manager bij de managed service provider, te voorkomen door HR-professionals meer te betrekken bij het externe inhuurproces. “HR-professionals hebben vaak goed zicht op wat voor soort medewerkers, met welke expertise en ervaringen nodig zijn bij welke opdracht.” Een centraal platform lijkt dus een goede oplossing. “Inkoopmedewerkers en HR-professionals krijgen zo inzicht in wat er leeft onder de zzp’ers, waar zij behoefte aan hebben en wie er voor welke opdracht beschikbaar is. Wanneer HR en inkoop hun krachten bundelen kunnen zij hun organisatie op de juiste manier klaarstomen voor de toekomst.”

Zzp’er past niet in bedrijfscultuur
Matching van hard- en soft skills, goede taakomschrijvingen en de match met de bedrijfscultuur zijn enkele taken waar HR gespecialiseerd in is. Uit het onderzoek blijkt dat deze HR-taken te weinig aan bod komen bij het inhuren van zzp’ers, waardoor de zzp’er niet aansluit bij de bedrijfscultuur. Van de ondervraagde zzp’ers in het onderzoek geeft 58 procent aan dat er bij de matching tussen zzp’er en opdrachtgever te weinig gekeken wordt naar de bedrijfscultuur. Een zzp’er op een verkeerde klus inzetten is niet alleen nadelig voor hem zelf, ook het bedrijf heeft hier onder te lijden.

Reacties:

  • PeterDeBuck | 06-11-2013 om 04:54

    Terecht artikel. Als ik kijk naar RFP’s en projecten waar wij als VMS (aankoopsoftware voor Contingent Workforce) op werken zien we duidelijk ook een internationale (positieve) evolutie.
    Er is echter nog een toegevoegde waarde om HR actiever te betrekken in het algemene inhuurproces van Tijdelijke medewerkers: nl op deze manier is er ook een duidelijkere link en afstemming met het inhuurproces van de Vaste medewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.