Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
03
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Samira Huibregtse
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Samenwerking voor duurzame inkoop van rubber

Samenwerking voor duurzame inkoop van rubber

Vita Talalay is een samenwerking gestart met FSC Nederland. Het bedrijf wil zich zo inspannen om rubber in te kopen dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Hiermee probeert Vita Talalay ook aandacht te geven aan de duurzame productie van andere producten afkomstig uit verantwoord bosbeheer. Dit meldt Duurzaambedrijfsleven.nl. 

Vita Talalay is een producent  van latex matrassen en kussens. Onlangs behaalde het bedrijf de Chain of Custody-certificering voor FSC in de latexindustrie. Dit houdt, volgens de producent, in dat de gehele productieketen, van zaad tot de rubberboom, tot de geproduceerde matrassen, kussens of toppers, door een onafhankelijke certificeerder wordt gecontroleerd.

Verantwoord ingekocht rubber verhogen
De samenwerking met FSC Nederland moet ervoor zorgen dat de hoeveelheid verantwoord ingekocht rubber verder wordt verhoogd. Volgens de organisatie zorgt het FSC-certificeringssysteem er ook voor dat bossen over de hele wereld door middel van verantwoord bosbeheer worden behouden. Dit houdt in dat bij het oogsten van het hout het leefgebied van planten en dieren wordt beschermd, en dat er respect is voor de rechten van bosarbeiders en de lokale bevolking.

Stimuleert meer
Ben Romein van FSC Nederland vindt dat deze samenwerking meer stimuleert dan alleen een toename van het aandeel FSC-gecertificeerde rubber op de markt. De samenwerking zou ook mooie kansen bieden om andere producten dan hout en papier afkomstig uit verantwoord bosbeheer onder de aandacht te brengen.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Reacties:

  • Arne | 20-03-2017 om 11:42

    Mooie samenwerking! Duurzame productie en duurzame producten zijn tegenwoordig een ‘must’ en wordt hopelijk steeds meer de standaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.