Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
07
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Supply Chain
Soort:

Samsung heeft beste supply chain in verre oosten

Het Koreaanse elektronicabedrijf Samsung is koploper in een lijst van Gartner met daarop de best presterende supply chains in Azië en Australië. Vooral sectoren als consumentenelektronica, high-tech automotive en de industriële maakindustrie hebben hun keten op orde.

Gartner presenteerde de vijftien namen tellende ranglijst tijdens de Supply Chain Executive Conferentie, in het Australische Sydney. Van de top-15 ‘supply chain companies’ in het verre oosten hebben er vijf hun hoofdkantoor in Japan (Canon, Honda, Komatsu, Seven & I Holdings, Toyota), vier in Korea (Hyundai, Hyundai Heavy Industries, LG, Samsung) en twee in China (Huawei en Lenovo). Op de lijst zijn ook Australische (Woolworths), Indiase (Tata Motors), Singaporese (Flextronics) en Taiwanese (ASUSTeK) concerns te vinden. 

Trends
Gartner heeft de ranglijst gebaseerd op een combinatie van data over financiële prestaties en stemmen uit een panel van supply chain professionals. De onderzoekers stellen dat de bedrijven in de lijst uitblinken in demand management, operational excellence en innovatie. Belangrijke trends die Gartner in de regio signaleert zijn een focus op goedkope innovatie, uitdagingen voor demand management door onvoorspelbare groei, geografische verschuivingen in de supply chain, groeiende internationale handel en risico door snelle inflatie en volatiele markten.

Apple koploper mondiale lijst
In mei van dit jaar presenteerde Gartner al een mondiale lijst met de 25 best presterende supply chains. Op die lijst, aangevoerd door computerfabrikant Apple, waren de Aziatische en Australische bedrijven mager vertegenwoordigd. Alleen Samsung was erop terug te vinden, op de dertiende plaats. Hoewel die lijst sterk werd gedomineerd door Amerikaanse bedrijven, waren er ook verschillende Europese bedrijven op terug te vinden, zoals Unilever, Inditex, H&M en Nestle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.