Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
10
03
14
Redactie
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3
Door Redactie
Dossiers: Inkopers-Cafe.nl, NEVI
Soort:

Sander vd Broek (Inkopers-Cafe) voor ledenraad NEVI?

"Een hele verstandige stap van NEVI", aldus Inkopers-Cafe Founder Sander van den Broek over de nieuw te vormen Ledenraad. "Eens per jaar je leden tijdens een ledenvergadering laten meepraten over budgetten is onvoldoende in deze tijd. Wil je een vuist kunnen maken, dan ben je met een ledenvergadering niet slagvaardig genoeg. Met een ledenraad kun je sneller bij elkaar komen en knopen doorhakken. Met deze economie en binnen deze politieke context kun je niet wachten tot een ledenvergadering aan het einde van het jaar."

Begin dit jaar startte NEVI met de transformatie van haar vereniging. De traditionele Algemene Ledenvergadering (ALV) wordt vervangen door een Ledenraad, die de functies van de ALV overneemt. Na een periode waarin kandidaten voor de Ledenraad zich konden aanmelden, ligt de bal nu bij de NEVI-leden. Zij kiezen de 23 leden voor de Ledenraad via een van de zes kringen.

Stem voor Sander van den Broek in de NEVI ledenraad
Van den Broek, die zelf verkiesbaar is in kring Noordwest Nederland, denkt zich hard te kunnen maken voor een zichtbaarder inkoopvak. “Ik baal ervan dat ik op verjaardagen nog steeds moet uitleggen dat inkopen wat anders is dan met een mandje door de Albert Heijn lopen. Verkopers en marketeers hoeven dat nooit. NEVI heeft zich de afgelopen jaren duidelijker laten horen bij maatschappelijke discussies. Ik vind dat een goede ontwikkeling, maar het mag nog wel wat steviger. Er zijn voorbeelden genoeg zoals de 3%-korting bij AH en de problematiek rond de Fyra. Bij Inkopers-Cafe doen we dat al jaren.”

De verkiezing voor de Ledenraad loopt tot 7 april. NEVI-leden kunnen hier stemmen.

Reacties:

 • Marco van der Spek-Stikkelorum | 13-03-2014 om 12:17

  Beste Sander,

  Helemaal mee eens er ligt een uitdaging om de negatieve uitwassen binnen inkoop te voorzien van betere alternatieven. Ook het Sociaal Domein waar ik werkzaam ben zijn dezelfde discussies aanwezig, het veilen van oma als uitwas van laagste prijs systematiek versus het principe van “MAI” Maatschappelijk Aanvaardbare Inschrijving. Waarmee ik zeker niet wil zeggen dat veilen mits goed uitgevoerd niet zou kunnen. Wel hebben we gezamenlijk een taak om beeldvorming van inkoop zo te transformeren dat zichtbaarheid geen issue meer is. Ik zet graag samen met Sander en/of de andere kandidaten mijn schouders hieronder.

  Marco van der Spek-Stikkelorum.

 • G. Bijkerk | 18-03-2014 om 15:37

  Hoi Sander,
  Ik herken je verhaal en ondersteun je missie. Als bevlogen ambtenaar zet ik mij als inkoopadviseur al meer dan 10 jaar in voor de publieke zaak. Met die zelfde drive en spirit wil ik mij graag in zetten voor het inkoopvak in Nederland. Ik hecht hierbij sterk waarde aan dat de gedegen, professionele ‘down to earth’ inkoopexpertise die we bij Nevi rijk zijn, belangeloos gehoord en verdedigd wordt. Ik hoop samen met jou en mensen als Marco een bijdrage te kunnen leveren aan het inkoopvak.

  Gerbrand Bijkerk

 • Peter_Inkoopadviezen | 08-05-2014 om 10:29

  Het is nooit te laat Sander, dus inderdaad, prima.
  De jaren dat ik Nevi lid was (1997 tot 2012) heb ik weinig goeds gezien. Ik ging vrijwel ieder jaar naar de ledenvergadering, waar alleen Arjan van Weele eens wat lovende woorden en milde kritiek naar de broodheren riep. Het waren altijd matte vertoningen.
  Wellicht dat een ledenraad meer ruimte kan nemen om het bestuur toe te juichen en aan te moedigen. De leden zullen vooral zélf een visie op inkoop (moeten) hebben om de vereninging op een succesvolle en zichtbare plaats in de samenleving te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.