Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
06
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Index / overzicht / marktplaats / overig
Soort:

SAP betaalt 4,3 miljard dollar voor leverancier e-procurement

Softwareproducent SAP heeft een overname gedaan van Ariba, een leverancier van e-procurement-software. Volgens marktvolgers komt de zet precies op het juiste moment.

Het Duitse SAP betaalt 4,3 miljard dollar voor het Amerikaanse bedrijf. De groeiende interesse wereldwijd voor e-commerce maakt de overname voor SAP, dat nu veel kennis op dit gebied binnenhaalt, interessant. Ariba is sterk in zogenaamde 'spend management' software. Het levert IT-oplossingen voor in- en aankoopbeheer en het opzetten van e-commerce platformen.

Verzadigde marktsegmenten
SAP voegt Ariba nu toen aan het al bestaande aanbod aan cloud-oplossingen. De Ariba-applicaties zullen bovendien aangesloten worden op het analytische databaseplatform HANA, dat rapportages maakt uit de ERP-oplossingen van SAP. Volgens critici is de overname van Ariba een onvermijdelijk gevolg van toegenomen concurrentie voor Ariba van andere e-procurementoplossingen en daarmee de verzadiging van sommige marktsegmenten. Zo schrijft de Amerikaans-Engelse site SpendMatters dat bedrijven als Coupa het Amerikaanse bedrijf al voorbijstreefden op gebieden als usability en het leveringsmodel via de cloud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.