Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
03
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Scapino groeit door hogere rendament uit inkoop

Winkelketen Scapino zit flink in de lift. De groeiende inkoop via het Verre Oosten werpt z'n vruchten af. Het rendament van de schoenenformule Scapino neemt hierdoor flink toe. Het bedrijf heeft hierdoor ook de mogelijkheid om leveranciers meer onder druk te zetten. De afgelopen jaren werden er dan ook zes nieuwe filialen in Nederland geopend.


Het groeiende rendament werd toegelicht door topman Frank de Moor van Scapino bij de presentatie van de jaarcijfers van moederconcern Macintish Retail Group. Deze nam het bedrijf vorig jaar in februari over. In elf maanden werd een omzet gedraaid van 177 miljoen euro.

Ook zusterketers zoals Dolcis profiteerden van de inkoop via Macintosh Hongkong. Scapino zit flink in de lift en dit zal de komende jaren doorgroeien. Zo zijn de plannen om binnen nu en drie jaar nog tien nieuwe vestigingen te openen in Nederland. Deels is dit overigens vervanging van al bestaande winkels.

Ook worden huidige filialen verbouwd en in de nieuwe formule doorgezet. "Het blijft een discounter". zo laat De Moor weten bij de presentatie. "We willem meer onderscheid met branchevreemde bedrijven die ook schoenen verkopen."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.