Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
07
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Supply Chain
Soort:

SCM markt blijft groeien

SCM markt blijft groeien

De markt voor supply chain management software is in 2017 13,9% gegroeid naar 12,2 miljard dollar. Dat blijkt uit een onderzoek van Gartner. Volgens het onderzoeksbureau heeft de trend van de afgelopen paar jaar zich doorgezet, omdat SCM-technologieën steeds vaker een essentieel onderdeel zijn van het leveren van digitale bedrijfsstrategieën.  Het bureau stelt dat SCM-oplossingen digitale waarde creëren door “de stroom van diensten, producten en gerelateerde informatie van bron tot klant en van klant tot bron te optimaliseren.”

Balaji Abbabutulia, onderzoeksdirecteur bij Gartner, laat weten dat de vijf grootste marktspelers (SAP, Oracle, Infor, JDA en Manhattan Associates) hun topposities behouden hebben. Dat hebben ze volgens hem vooral te danken aan hun transitie naar ‘cloud-first’ strategieën. Bovendien gebruiken ze hun cloudplatform om razendsnel nieuwe producten te introduceren.

Laagdrempelig
Abbabutulia stelt dat de groei van de markt deels wordt gestimuleerd doordat middelgrote organisaties steeds vaker SCM-oplossingen gebruiken om digitale bedrijfsmodellen te ontwikkelen. Dat verklaart volgens hem ook het succes van cloudoplossingen. Die zijn immers laagdrempeliger en makkelijker schaalbaar, waardoor ze aantrekkelijker zijn voor middelgrote organisaties.

Kunstmatige intelligentie
In de toekomst zal de groei van de markt ook gedreven worden door kunstmatige intelligentie (AI), stelt Gartner. Dat is nu nog niet het geval, omdat “de acceptatieniveaus van AI in sub marktsegmenten nog teveel variëren.” Doordat AI echter routinetaken kan automatiseren en complexe beslissingen effectief kan ondersteunen verwacht Abbabutulia dat naarmate AI-technologieën volwassener worden ook de SCM markt sneller zal groeien.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.