Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
05
05
14
Kristel Hurenkamp
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Kristel Hurenkamp
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Scriptie over voordelen duurzaam inkopen wint prijs

De scriptie van Sophie Gaarenstroom over de voordelen van het proces van duurzaam inkopen in B2B-markt heeft de KPMG-RSM Sustainability Master Thesis Award gewonnen.

In haar onderzoek Socially Responsible Purchasing is Gaarenstroom opzoek gegaan naar wat voor mogelijke voordelen er zijn bij een duurzaam inkoopbeleid. Aan de hand van enquête onder 257 bedrijven concludeert de prijswinnaar dat bedrijven met een duurzaam inkoopbeleid beter presteren dan concurrenten zonder zo’n beleid. Daarnaast zou een sociaal inkoopbeleid ook tot een betere relatie leiden met de leverancier. De hogere kosten die een duurzaam beleid met zich meebrengt worden volgens de studie op de lange termijn gecompenseerd.

De jury was unaniem in de keuze voor de 27-jarige afstudeerder. De jury prees de studente van de Erasmus Universiteit om haar grondige onderzoek en haar heldere uitkomsten. Met de prijs is een geldprijs gemoeid van duizend euro. Voorzitter van de jury was Jan van den Herik, director Strategy & Innovation bij KPMG. Naast hem zaten ook Elfrieke van Galen, Tim van Kooten en de hoofdredactie van P+ People Planet Profit in de vakjury. Gaarenstroom, die een negen kreeg voor haar scriptie, werkt als account manager voor euroShell Fleet.

Kristel Hurenkamp
Door Kristel Hurenkamp
Kristel Hurenkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.